назад

Ізмаїльським місцевим центром з надання БВПД проведено круглий стіл з представниками органів виконавчої влади, діяльність яких направлена на надання правової допомоги та адміністративних послуг

        В середу, 4 листопада 2015 року, Ізмаїльський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Ізмаїльською районною державною адміністрацією провели круглий стіл з представниками органів виконавчої влади, діяльність яких направлена на надання правової допомоги та адміністративних послуг

Основною метою заходу стало налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, щодо надання повноцінної, якісної безоплатної вторинної правової допомоги для громадян, що проживають в Ізмаїльському районі та м. Ізмаїлі.

В обговоренні прийняли участь представники Управління соціального захисту населення Ізмаїльської районної державної адміністрації, пенсійного фонду в Ізмаїльському районі, а також сільські голови Ізмаїльського району, Ізмаїльське міськрайонне управління юстиції Одеської області. Присутні обговорили необхідність налагодження співпраці та об’єднання зусиль, щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянам, спільну стратегію розвитку щодо інтеграції безоплатної вторинної правової допомоги для жителів сіл, використовуючи механізм виїзних приймалень та залучення до співпраці сільських рад.

«Ізмаїльський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги діє в м. Ізмаїлі з 1 липня 2015 року. За цей період до Центру звернулось більше 108 громадян, Ізмаїльського, Ренійського, Кілійського та Болградського районів. Вже сьогодні, 47 громадян отримують безоплатну вторинну правову допомогу з різних питань. А це значить, що громадянам, не спроможним скористатись послугами адвоката, держава його забезпечує» – повідомила під час круглого столу директор Ізмаїльського місцевого центру Зося Якименко.

123

 

З липня місяця спеціалісти центру здійснили більше 10 виїзних прийомів до Кілійського, Ренійського, Болградського районів з метою надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянам, оскільки діяльність Центру поширюється також і на зазначені райони. Слід зазначити, що на даний час кількість звернень громадян в цих районах досить низька. Переважно така ситуація через їх віддаленість та відсутність інформації про Центр та його діяльність. В основному звертаються жителі Ізмаїлу та району.

«Для нас дуже важливо говорити про можливості Центру і поширювати інформацію про його роботу, оскільки наразі ми плануємо більше звернути увагу на сільських жителів з віддалених районів. В планах Центру на наступний рік, впровадження практики виїзних прийомів в села Ізмаїльського району. Тому, сьогодні ми пропонуємо долучитись до співпраці всім структурам, що надають консультації та послуги для жителів не тільки міста, а й району. А також, залучити до співпраці сільських голів. Оскільки розширення правових можливостей для громадян, не може здійснюватися окремо від органів місцевого самоврядування, а Закон України «Про безоплатну правову допомогу», що діє з 2011 року передбачає, що така допомога має надаватись, за можливості, при підтримці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Наразі Центр безоплатної вторинної правової допомоги також надає інформацію громадянам, що звертаються до Центру де можна отримати первинну правову допомогу, а саме консультаційну, а надалі ми пропонуємо долучити органи місцевого самоврядування до спільної діяльності в її забезпеченні громадян» – резюмувала Зося Якименко.

В результаті обговорення, голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Валентина Стойкова, запропонувала презентувати Центр на спільній робочій зустрічі сільських голів району, що відбудеться у вівторок 10 листопада, а також розробити спільний графік виїздів до сіл. При тому, виїзди будуть організаційно забезпечені районною адміністрацією. В свою чергу, можливість правової консультації для їх жителів сіл дуже зацікавила присутніх сільських голів, і наступним етапом стане оголошення про прийом через сільські ради згідно визначеному графіку. Таку пропозицію також підтримали і представники Управління соціального захисту населення в Ізмаїльському районі та пенсійного фонду. Крім того, діяльність Центру також буде презентовано для громадських організацій на засіданні Громадської ради при Ізмаїльській районній державній адміністрації.

1234