назад

Керівники центрів з надання БВПД на Дніпропетровщині провели робочу зустріч

9WaWQGfYijQ29 березня 2016 року в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області відбулась спільна керівного складу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області.

 У нараді взяли участь директор Регіонального центру Людмила Яцуба, заступник директора Ніна Тутова, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Олексій Тертишний, директор Першого дніпропетровського місцевого центру Ліна Сергієва, директор Другого дніпропетровського місцевого центру Євген Пивовар, директор Третього дніпропетровського місцевого центру Андрій Прокопенко, директор Першого криворізького місцевого центру Олександр Юрчук, директор Другого криворізького місцевого центру Микола Касьян, директор Павлоградського місцевого центру Оксана Косоног, директор Дніпродзержинського місцевого центру Сергій Лисак та директор Нікопольського місцевого центру Володимир Федоров.

Керівники обговорили відкриття на Дніпропетровщині бюро правової допомоги.  Нагадаємо, що у нинішньому, 2016 році, система правової допомоги в Україні розширює мережу точок доступу до правової допомоги – будуть утворені понад 400 бюро правової допомоги у всіх регіонах України, у яких мешканці місцевих громад, зокрема й маленьких містечок, зможуть отримати правову допомогу (юридичні консультації, доступ до он-лайн сервісів Міністерства юстиції, а також вторинної правової допомоги). Вони будуть діяти як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги і розпочнуть свою діяльність із 1 липня. У Дніпропетровській області планується створення понад 30-ти таких бюро.

Також, на виконання п.8 Плану заходів щодо реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання БПД для здійснення заходів з матеріально-технічного забезпечення відокремлених підрозділів місцевих центрів підписані узгоджені пропозиції між Головним територіальним управлінням юстиції у Дніпропетровській області та Регіональним центром з НБВПД у Дніпропетровській області щодо передання приміщень на баланс та передання в оренду відповідним місцевим центрам у Дніпропетровській області та забезпечення останніх оргтехнікою та меблями.

Окрім того, керівники обговорили актуальні питання роботи місцевих центрів у Дніпропетровській області впродовж березня.

2QXiwvrVDcY

nfg45KW8slk

Ov2w2ctLA4c

c jn0 jkQE0