назад

Керівництво Регіонального центру взяло участь у семінарі для юрисконсультів органів виконавчої влади, державних підприємств, установ та організацій

16.09.2016 - seminar (2)«Перш за все, бюро правової допомоги посилюють правову спроможність територіальних громад та допомагають вирішити проблемні питання у досудовий спосіб», – зазначив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда під час семінару для працівників юридичних служб органів виконавчої влади, державних підприємств, установ та організацій.

Семінар відбувся 16 вересня у приміщенні Головного територіального управління юстиції у Житомирській області за участі в.о. начальника Головного територіального управління юстиції Ірини Волошиної, завідувача обласного методичного кабінету Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області Жанни Алексейчук, начальника відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Тетяни Чумак, начальника Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції Світлани Шостак.

Для початку директор Регіонального центру Олександр Гербеда нагадав присутнім про діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Сьогодні система БПД набирає обертів. У зв’язку з реформуванням територіальних органів юстиції з 1 вересня створені бюро правової допомоги – найбільш розгалужена соціальна система правового захисту українців за всю історію незалежності України.

«Перш за все, бюро посилюють правову спроможність територіальних громад та допомагають вирішити проблемні питання у досудовий спосіб. Також працівники бюро надають безоплатну первинну правову допомогу, тобто юридичні консультації, забезпечують доступом до безоплатної вторинної правової допомоги та до електронних сервісів Міністерства юстиції», – Олександр Гербеда детальніше зупинився на функціях 19-ти бюро правової допомоги, які відкрилися на Житомирщині.

Підводячи підсумок, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги констатував, що Міністерство юстиції України почало будувати дійсно ефективну систему захисту прав людини та виконувати свої основні функції: просвітницьку роботу; захист прав громадян; забезпечення справедливості.

16.09.2016 - seminar (1) 16.09.2016 - seminar (3)