назад

Конкурсна комісія з відбору адвокатів для надання БВПД затвердила графіки проведення індивідуальних співбесід

13 березня за результатами першого етапу конкурсу з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги в Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області відбулось засідання конкурсної комісії під головуванням директора Марини Єлисєєвої.

До складу комісії увійшли голова Ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Херсонської області Катерина Берещенко, заступник начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Херсонській області Григорій Галковський та керівники місцевих центрів з надання БВПД – Марина Груша, Ірина Кеба, Іван Гладишенко та Денис Милокостий. Секретар комісії – головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури Катерина Ананьєва.

На початку засідання Марина Єлисєєва нагадала членам комісії про нерозголошення результатів оцінювання до моменту завершення конкурсу та повідомила, що всього на участь у конкурсі подали документи 35 адвокатів Херсонської області.

На порядку денному стояло два питання: підбиття підсумків за результатами першого етапу конкурсу та затвердження графіку проведення індивідуальних співбесід з адвокатами, які допущені до участі у другому етапі.

На виконання наказу Міністерства юстиції України від 17.01.2020 № 128/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», відповідно до Порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2011 № 1362 (в редакції постанови від 09.08.2017 № 575), конкурсна комісія розглянула копії документів конкурсантів, на підставі яких відбулося оцінювання претендентів по п’ятибальній шкалі за такими критеріями: стаж адвокатської діяльності, наявність   або відсутність застосування до адвоката дисциплінарного стягнення та проходження ним дистанційного курсу.

На підставі викладеного, конкурсна комісія вирішила:

  1. Допустити до участі у другому етапі конкурсу (індивідуальна співбесіда) наступних адвокатів:
    Безкровного С.О., Бугрик Н.О., Вуйка В.А., Зайцева К.М., Ільницьку І.Є., Калюжного С.В., Кляуса Д.А., Крамського Д.О., Крамчаніна О.В., Кулік В.М., Ломакіну М.І., Лютікову О.С., Нікогосян Д.В., Орешко А.П., Пархоменко Ю.В., Плахотнюк М.О., Плахотнюка С.О., Подшибякіна Я.Є., Проскуру О.Ю., Пуляєву Н.С., Реву С.Л., С’єдіну І.І., Сальник Н.А., Токаленко А.В., Чавурську О.В., Чернуху О.О., Чорного С.В., Шадманова Б.К., Шахова В.А., Шкодича С.О.
  2. Затвердити графіки проведення 17 та 18 березня 2020 року індивідуальних співбесід з учасниками конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги.