назад

Консолідація зусиль фахівців системи БВПД, органів юстиції та адвокатів задля підвищення ділової кваліфікації надавачів правничої допомоги

IMG 20180814 150733

Сьогодні в приміщенні Головного територіального управління юстиції у Рівненській області відбувся круглий стіл на тему «Консолідація зусиль фахівців системи БВПД, органів юстиції та адвокатів задля підвищення ділової кваліфікації надавачів правничої допомоги», учасники якого обговорили питання підвищення кваліфікації адвокатів і працівників системи БВПД, які здійснюють функції представництва громадян по цивільних та адміністративних справах в судах області.

Голова відділення Асоціації правників України в Рівненській області адвокат Алла Філатова запропонувала проводити спільні заходи з підвищення ділової кваліфікації для адвокатів і працівників системи БВПД та долучати до їх проведення вузькопрофільних фахівців ГТУЮ у Рівненській області. З цією метою необхідно розробити графік та тематику таких навчань.

IMG 20180814 150718 BURST1

Начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук підтримала пропозицію щодо участі в заходах фахівців ГТУЮ, наголосивши, що зміни в законодавстві потребують постійної підтримки професійної кваліфікації і спеціалісти юстиції готові проінформувати адвокатів та працівників системи БВПД про новації в законодавстві, яке регулює питання діяльності нотаріату, державної реєстрації, державної виконавчої служби та ін.

IMG 20180814 150711

Директор Регіонального центру Василь Овдіюк довів до відома присутніх, що станом на 14 серпня 2018 року місцевими центрами прийнято 1454 рішення про надання жителям Рівненщини вторинної правової допомоги, з яких у 816 випадках така допомога надається силами фахівців МЦ і у 638 випадках – силами адвокатів. Наведені цифри свідчать, про необхідність підвищення свого професійного рівня не лише адвокатами, а й спеціалістами БВПД. Також Василь Овдіюк наголосив, що з метою підвищення ефективності таких заходів, необхідно попередньо провести роботу серед надавачів правових послуг для з’ясування найбільш актуальних питань на які вони хотіли би отримати відповіді.