назад
27.12.16

Координаційний центр та ВО «УКРАЇНЦI РАЗОМ!» об’єднують зусилля задля захисту прав учасників АТО

logo ATOГромадська спiлка «Всеукраїнське об’єднання учасникiв АТО «УКРАЇНЦI РАЗОМ!» та Координаційний центр з надання правової допомоги домовилися про співпрацю з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги, посилення правових можливостей і правової спроможності таких соціально вразливих груп населення як учасники АТО, члени їх сiмей, iнші особи, на яких поширюється дiя Закону України «Про статус ветеранів вiйни, гарантiї їх соцiального захисту», а також постраждалі пiд час проведення антитерористичної операції.

Координаційний центр з надання правової допомоги та Всеукраїнське об’єднання учасникiв АТО «УКРАЇНЦI РАЗОМ» підписали відповідний Меморандум про співпрацю, в якому домовилися про об’єднання зусиль сторін, спрямованих на співпрацю у забезпеченні прав та соціальних гарантій цих вразливих груп.

Так, сторони планують об’єднати зусилля в таких аспектах, як інформування щодо права на безоплатну правову допомогу та реалізацію такого права в центрах та бюро правової допомоги; а також – спільного виявлення проблем, з якими стикаються учасники АТО, та напрацювання пропозицій щодо удосконалення законодавства з питань їх соціального та правового захисту. У рамках цих пріоритетів сторони плануватимуть спільні заходи та ініціативи.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада України прийняла Закон України «Про Вищу раду правосуддя», внісши зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Так, право на безоплатну вторинну правову допомогу (представництво інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру), отримали й особи, які лише претендують на отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Крім того, така допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія зазначеного Закону, надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань. Більше детальніше про це – тут.

Переглянути повний текст Меморандуму


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube   Google Google+  тTwitter