назад
23.10.15

Козятинський місцевий центр з надання БВПД першим в Україні отримав додаткове фінансування із місцевого бюджету

Kozyatynska miska radaРішенням 50-ої сесії 6 скликання Козятинської міської ради затверджено “Програму безоплатної правової допомоги населенню м. Козятина на 2015-2017 роки”, у рамках якої виділено кошти на її фінансування у поточному році в сумі 20,0 тис. грн.

Козятинський місцевий центр з надання БВПД ініціював перед органами місцевого самоврядування виділення додаткового фінансування на забезпечення громадян безоплатною правовою допомогою. Зокрема, йшлося про виділення коштів у вигляді субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів.

За результатами проведеної роботи, рішенням 50-ої сесії 6 скликання Козятинської міської ради від 09.10.2015 №1401-VI затверджено “Програму безоплатної правової допомоги населенню м. Козятина на 2015-2017 роки” та виділено кошти на її фінансування у поточному році в сумі 20 тис. грн. Метою такої програми є розроблення та здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступу до БПД осіб, які мають на неї право згідно закону та потребують її.

Кошти виділені для створення в місцевому центрі належних умов для обслуговування мешканців м. Козятин. Зокрема, на придбання предметів, матеріалів, обладнання та оплату послуг, проведення заходів з інформування населення про їх право на безоплатну правову допомогу та інших заходів в рамках діяльності центру. Субвенція дозволяє частково компенсувати дефіцит фінансування з державного бюджету на забезпечення діяльності місцевого центру.

Таке рішення місцевої ради – позитивний приклад розуміння на місцевому рівні важливості надання безоплатної правової допомоги найбільш вразливим та соціально незахищеним членам територіальної громади. А також – ефективної співпраці центрів з надання БВПД та органів місцевого самоврядування.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter