назад

Краснопільське бюро правової допомоги бере участь у заходах управління соціального захисту населення Краснопільської РДА

SUM  2017 08 01  zahid gender torg 11 серпня керівник місцевого бюро Сергій Куцеренко прийняв участь у засіданні круглого столу в управлінні соціального захисту населення Краснопільської районної державної адміністрації.

 У заході взяли участь представники служби у справах дітей Краснопільської районної державної адміністрації, відділу освіти, молоді та спорту, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, місцевого бюро правової допомоги. Круглий стіл на тему «Людина – не товар» був організований з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

У ході обговорення питань захисту людей та протидії торгівлі людьми була проаналізована ситуація в регіоні та висвітлені питання, що враховуються при виявленні місцевих груп ризику і ризикованих місць, які допоможуть ідентифікувати потерпілих від торгівлі людьми, надати їм правову допомогу та протидіяти новим випадкам вчинених проти них злочинних діянь.

Ще одне питання, яке розглядалось, стосувалося висновків Комітету ліквідації дискримінації щодо жінок в сфері його діяльності та виконання Україною Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок. Присутні напрацювали проведення відповідних заходів з цих питань, обмінялись думками та інформацією про контакти, установи й організації, які працюють у сфері протидії домашньому насильству, торгівлі людьми, до яких можна направити постраждалих за отриманням допомоги у разі виявлення таких осіб.

Як відомо, в Україні діє «гаряча  лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (безкоштовний телефон: 0 800 505 501 зі стаціонарного та 527 з мобільного) та з питань попередження домашнього насильства, торгівлі людьми, гендерної дискримінації (безкоштовний телефон:0 800 500 225 зі стаціонарного та 386 або 772 з мобільного). В свою чергу, питання захисту людей у цих сферах перебуває під особливою увагою системи безоплатної правової допомоги, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Адреса Краснопільського бюро правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: 42400, Сумська обл. смт. Краснопілля, вул. Перемоги, 2. Тел. (05459) 7 11 24.