назад

Круглий стіл “Актуальні проблеми внутрішньо переміщених осіб та шляхи їх вирішення”

2     12 жовтня 2015 року директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький взяв участь у круглому столі з обговорення актуальних проблем внутрішньо-переміщених осіб та шляхів їх вирішення. Круглий стіл організований Хмельницькою обласною громадською організацією “Подільська правова ліга”, Українською Гельсінською спілкою з прав людини у місті Хмельницькому.

     Організатори заходу поінформували учасників про реалізацію проекту “Юридична підтримка внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення”, обговорили проблеми внутрішньо-переміщених осіб, аспекти їх правового захисту та механізми налагодження комунікацій між органами державної влади, місцевого самоврядування та неурядовими громадськими організаціями з питань надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

     Григорій Гоцький поінформував присутніх про законопроект, яким передбачаються зміни до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” щодо спрощення доступу до безоплатної правової допомоги та підвищення якості її надання, зокрема щодо віднесення внутрішньо переміщених осіб до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.

{gallery}img/novyny/krugli_stoli/october_2015/12_4{/gallery}