назад

Круглий стіл для внутрішньо переміщених осіб

KRUGLIY3007201830 липня 2018 року перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області Микола Лахижа та інтегратори Першого та Другого полтавських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Костенко та Андрій Свєшніков взяли участь у роботі круглого столу на тему «Актуальні питання інтеграції та соціального захисту ВПО Полтавської області».

Учасники засідання (представники органів влади, державних установ та організацій, громадських інституцій) обговорили проблемні питання, з якими стикаються ВПО в Полтавській області та алгоритм подальших дій, спрямованих на розвиток взаємодії влади і громадськості щодо захисту прав ВПО.  Зокрема, Микола Лахижа зазначив, що система надання безоплатної правової допомоги в області спрямована на вирішення проблем ВПО в правовому полі і це питання є актуальним на сьогоднішній день.

Під час заходу відбулася презентація циклу телепрограм «Ми – поруч!», в яких висвітлюватимуться новини законодавства щодо спільного захисту ВПО, приклади успішної інтеграції переселенців в місцевий соціально – економічний простір. Передбачається, що вихід програми відбуватиметься раз в два тижні тривалістю до 40 хвилин.