назад

Круглий стіл “Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги”

dsc01456Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги під такою темою 11 листопада 2014 року у готельному комплексі Прага міста Ужгорода проходив круглий стіл організований Координаційним центром надання правової допомоги та Закарпатським обласним центром з надання БВПД за підтримки Української фундації правової допомоги, Міжнародного фонду “Відродження” та Американської асоціації юристів Ініціатива з верховенства права.

Метою заходу було обговорення актуальних питань, які стосуються реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу та взаємодія між основними суб’єктами у сфері правосуддя: органами адвокатського самоврядування, правоохоронними органами та суддівським корпусом.

Директор Закарпатського обласного центру з надання БВПД Василь Попадинець відкрив круглий стіл та ознайомив учасників заходу з діяльністю центру та реалізацією закону України “Про безоплатну правову допомогу”.

Участь в обговоренні теми круглого столу також взяли: голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош, заступник начальника Головного управління юстиції в Закарпатській області Іван Алмаші, суддя Апеляційного суду Закарпатської області Олександр Марчук, заступник начальника слідчого управління УМВС України в закарпатській області Вікторія Магурська, голова Закарпатського відділення Асоціації адвокатів України Юрій Лаврентьєв, представники прокуратури, управління ДМС України в Закарпатській області, Чопського прикордонного загону ДПС України, Міжнародного фонду “Регіон Карпат “NEEKA”, адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу та регіональні ЗМІ.

Начальником відділу забезпечення якості правової допомоги Закарпатського обласного центру БВПД Павлом Марамигіним було презентовано учасникам програму, у ході якої ознайомив з основними напрямками роботи менеджерів якості та прийнятими Стандартами якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі.

У ході зустрічі суддею Апеляційного суду Закарпатської області О.Марчуком було відзначено роботу адвокатів центру та надано позитивну оцінку їх роботі. Поза увагою не залишись і зміни в законодавстві.

На завершення зустрічі були підбиті підсумки та узагальнено рекомендації щодо подальшої співпраці заради якісного надання правової допомоги.

Для збільшення фото натистіть на хлбраження

{module krugliy_stll_2014_11_11_Praha}