назад

Круглий стіл з партнерами з нагоди третьої річниці відкриття Канівського бюро правової допомоги

З 1 вересня 2016 року у районах та містах обласного значення по всій Україні розпочали надавати послуги понад 400 бюро правової допомоги. Головною метою їх відкриття є покращення доступу громадян України, особливо вразливих груп, до правосуддя і, зокрема, до безоплатної правової допомоги.

З нагоди третьої річниці роботи Канівського бюро правової допомоги, 2 вересня працівниками бюро проведено круглий стіл: «Підсумки триріччя бюро», в якому взяли участь співробітники системи БПД, спеціалісти відділу ДРАЦС, представник районного сектору пробації, працівники управління праці та соціального захисту населення міської ради.

Представники Канівського бюро правової допомоги розповіли присутнім про свої досягнення та поділилися результатами роботи. Як зазначила керівник бюро Олена Васильченко, з моменту створення бюро, фахівці системи БПД надали громадянам 3330 консультацій та правових роз’яснень, прийняли 327 звернень про надання БВПД. Налагоджено співпрацю бюро з органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади, громадськими організаціями міста та району. Систематично проводяться правопросвітницькі заходи в навчальних закладах і установах. Двічі на квартал здійснюються виїзні прийоми громадян у віддалених населених пунктах, під час яких надаються консультації у правовому полі, за потреби надається адресна правова допомога.

Керівник бюро повідомила присутніх, що з метою забезпечення належного, своєчасного та якісного надання в повному обсязі БПД суб’єктам права на таку допомогу, з деякими партнерськими організаціями було укладено договори про співпрацю щодо перенаправлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги.

На завершення було підбито  підсумки та обговорено пропозиції щодо подальшої співпраці у посиленні правової спроможності громад. Адже громадяни мають самі навчитися захищати свої права і мати навички використання тих інструментів захисту, якими їх забезпечує держава.

Нагадаємо, що за безоплатною правовою допомогою можна звернутися до Канівського бюро правової допомоги, що розташоване за адресою: м. Канів, вул. Шевченка, 6, тел. (0236) 3-69-62.

Єдиний контакт-центр системи БПД: 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі у межах України).