назад

Круглий стіл з приводу відкриття Володимир-Волинського Місцевого Центру

IMG 101430 червня 2015 року у місті Володимир-Волинському відбулось засідання круглого столу «Безоплатна правова допомога – захист індивідуальних прав», організоване директором Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

ПРОГРАМА КРУГЛОГО СТОЛУ

До участі в якому були запрошені представники органів місцевого самоврядування Володимир-Волинського, Горохівського, Іваничівського, Локачинського, Любомльського, Шацького районів та міст Володимир-Волинський, Нововолинськ, представники органів юстиції, адвокати, які надають безоплатну правову допомогу, правозахисні громадські організації, засоби масової інформації.

IMG 1013

Метою круглого столу є налагодження комунікації Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з місцевими територіальними громадами та партнерами, які надають різні види правових послуг направлених на захист права кожного.

З вступним словом до учасників звернулись Петро Данилович Саганюк, міський голова Володимира-Волинського, та Наталія Володимирівна Василець, голова Володимир-Волинської районної державної адміністрації.

З концепцією розвитку безоплатної правової допомоги в Україні ознайомив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ростислав Євтухович Руденко.

IMG 1028

Директор Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Смолярчук презентувала новий етап у забезпеченні безоплатної правової допомоги для населення, пов’язаний із представництвом їхніх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, починаючи із 01 липня 2015 року та розкрила напрями діяльності Володимир-Волинського місцевого центру з урахуванням потреб районів.

Від Ради адвокатів Волинської області виступила член Ради адвокатів Оксана Олександрівна Москаленко щодо створення можливості для громадян отримати якісний правовий захист за рахунок держави.

Учасникам круглого столу вдалося сформувати рекомендації щодо механізму подальшої співпраці усіх суб’єктів надання правових послуг на рівні територіальних громад з метою захисту індивідуальних прав представників громади.