назад

Круглий стіл «Забезпечення доступу до вторинної правової допомоги осіб, які перебувають в дитячих будинках–інтернатах, дитячих будинках сімейного типу та будинках – інтернатах для престарілих»

IMG 3222-120 серпня 2015 року Юрієм Гордєєв директором Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено круглий стіл на тему «Забезпечення доступу до вторинної правової допомоги осіб, які перебувають в дитячих будинках–інтернатах, дитячих будинках сімейного типу та будинках – інтернатах для престарілих» з в.о. директора служби у справах дітей Тернопільської облдержадміністрації Ростиславом Дроздом та директором Тернопільського обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку Володимиром Долинним.

Під час зустрічі учасники круглого столу були ознайомлені із роботою Тернопільського місцевого центру з надання БВПД у сфері забезпечення надання правової допомоги населенню. Юрій Гордєєв зосередив увагу присутніх на таких категоріях осіб, як діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї та з малозабезпечених сімей. Роз’яснив які саме види правових послуг надаються таким особам.

Володимир Долинний директор Тернопільського обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку розповів про роботу даного закладу та про освітньо- інтернатні заклади Тернопільської області, категорії осіб, які там перебувають. Цікавився чи співпрацюють з місцевим центром адвокати зі знанням іноземної мови. Окрім цього, Долинний Володимир запропонував директору місцевого центру взяти участь в засіданні колегії департаменту освіти та науки, яка відбудеться в останній декаді серпня, та проінформувати учасників колегії про роботу Тернопільського місцевого центру з надання БВПД.

Ростислав Дрозд виконувач обов’язків директора служби у справах дітей Тернопільської облдержадміністрації  запропонував співпрацю та взяти участь в урочистих заходах з нагоди «Дня усиновлення», які будуть проведені  30 вересня 2015р.,

Учасниками круглого столу за підсумками проведеної роботи  досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.