назад

Літньому чоловіку поновлено право на приватизацію та одержання правовстановлюючого документу на спадок

spadokЧасто трапляється, що за частину свого життя людина не встигає здійснити державну реєстрацію права власності та виготовити на своє ім’я правовстановлюючі документи.

Так трапилось і з клієнтом Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, мати якого розпочала процедуру приватизації та померла, а органами місцевого самоврядування було відмовлено спадкоємцям у завершенні процедури приватизації.

Представник Центру Вікторія Маравчинська подала до суду заяву про визнання права клієнта на завершення приватизації та одержання правоустановлюючого документу та захистила його права в судових засіданнях.

Суд задовільнив позов в повному обсязі. Відтепер чоловік може реалізувати своє право та завершити розпочату матір’ю процедуру та одержати державний акт на землю, що залишилась у спадок.

Примітка! Якщо спадкодавець не набув права власності на земельну ділянку згідно зі статтею 125 Земельного кодексу України, проте розпочав процедуру приватизації, то спадкоємці мають право звернутись до суду з заявою про визнання в порядку спадкування права на завершення приватизації та одержання державного акту про право власності на землю, А НЕ з заявою про визнання права власності на землю.

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звертатися до Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Коблевська, 40. Телефон: (048) 726-14-45, (048) 726-14-44.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.