назад

Майбутні юристи переймають досвід у фахівців системи БПД Рівненщини

Краще один раз побачити аніж десять разів почути, а теоретичні знання –  опановувати на практиці. Вже традиційно Регіональний центр з надання БВПД у Рівненській області гостинно приймає до себе на практику студентів, що здобувають професію юриста у Національному університеті водного господарства та природокористування.  

Виробнича практика студентів Національного університету водного господарства та природокористування розпочалася зі знайомства з керівництвом та колективом  Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області.

«Ви обрали професію юриста – це дуже відповідальний крок. Робота правника  потребуватиме від вас повної віддачі та глибоких фахових знань. Це робота з людьми і далеко не завжди вона є легкою. Ви маєте докладати максимум зусиль аби реалізувати себе у цій професії. Практика на базі Регіонального центру може стати наріжним каменем у фундаменті вашої юридичної кар’єри », – наголосив у своєму вітальному слові  директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк.

Студентам-практикантам Василь Овдіюк також розповів про систему безоплатної правової допомоги, історію її створення та розвитку мережі точок доступу до БПД. Разом з тим, молодь було ознайомлено з основними засадами Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Директор Регіонального центру окремо зупинив увагу на роз’яснені понять первинної та вторинної правової допомоги а також перелічив категорії громадян, які мають право на БВПД.

Майбутні фахівці з цікавістю слухали інформацію про систему БПД та роботу центрів і бюро правової допомоги. Згодом, задали ряд питань, які виникли щодо проходження їх практики на базі Регіонального центру. Студенти висловили побажання з якими аспектами роботи центру вони хотіли б ознайомитись більше.

Керівник практики – начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Кузик, провів для студентів інструктаж з техніки безпеки і узгодив графік проходження практики.

На завершення зустрічі усі присутні висловили надію, що наступні три тижні будуть цікавими та продуктивними для майбутніх юристів, а більш глибоке знайомство з роботою системи безоплатної правової допомоги дасть їм практичні навички застосування теоретичних знань, здобутих в альма-матер.