назад

Майбутнім журналістам про систему безоплатної правової допомоги та роль комунікації і правопросвітництва

Сьогодні, Олена Гирба – головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області розповіла студентам першого курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації Національного університету «Львівська політехніка» про систему безоплатної правової допомоги.

«На сьогоднішній день система безоплатної правової допомоги – єдина розгалужена мережа, яка здійснює безоплатний правовий захист громадян. На Львівщині є Регіональний центр, 5 місцевих центрів та 23 бюро правової допомоги. Регіональний центр надає вторинну правову допомогу у кримінальних провадженнях, а місцеві центри допомагають у цивільних справах. Працівники усіх точок доступу надають юридичні консультації».

Спікерка розповіла про значимість комунікації з журналістами, а також про роль правопросвітництва, яке проводять працівники місцевих та регіональних центрів для підвищення правової обізнаності населення.

«Наша мета – щоб якомога більше людей знали, що вони можуть отримати безоплатну правову допомогу. В окремих випадках, їхні інтереси можуть бути захищені в суді. Для цього ми активно проводимо правопросвітницькі заходи, до яких залучаємо людей різного віку та професій. Варто і відзначити важливу роль комунікації зі ЗМІ, адже саме цей канал інформування людей є одним з ключових».

Завідувач кафедри журналістики та засобів масової комунікації Національного університету «Львівська політехніка, Зоряна Галаджун подякувала фахівчині за цікаву і змістовну лекцію.