назад

Меморандум про співпрацю між місцевими центрами з надання БВПД на Дніпропетровщині та «Дніпропетровською асоціацією споживачів»

IMAG088011 серпня 2015 року за ініціативою Другого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги був підписаний Меморандум про спільну діяльність з надання безоплатної правової допомоги між Обласною громадською організацією «ДНІПРОПЕТРОВСЬКА АСОЦІАЦІЯ СПОЖИВАЧІВ» та Першим, Другим і Третім дніпропетровськими місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 Сторони обєднують свої зусилля для досягнення спільної мети –  сприяння рівному доступу до правосуддя незахищених та найменш охоплених правовою допомогою верств населення, шляхом сумісного впровадження правових і просвітніх програм та проектів у територіальних громадах, а також створення умов для отримання мешканцями територіальних громад кваліфікованої правової допомоги під час захисту порушених прав.

 

Відповідно до умов Меморандуму напрямами співпраці є об’єднання зусиль організацій у забезпеченні надання безоплатної первинної і вторинної правової допомоги серед різних категорій громадян, які потребують відповідного виду правової допомоги, зокрема серед: покупців товарів; пасажирів; пацієнтів клінік; туристів;  вкладників; позичальників; поручителів банків; кредитних спілок; учасників пенсійних фондів; застрахованих осіб;  споживачів житлово-комунальних послуг,  телекомунікаційного (мобільного) зв’язку, Інтернету, кабельного і супутникового ТБ, поштового зв’язку; працівників, постраждалих від незаконних звільнень, несвоєчасної виплати зарплати, в тому числі при звільненні.

 Обласна громадська організація «ДНІПРОПЕТРОВСЬКА АСОЦІАЦІЯ СПОЖИВАЧІВ» є офіційним представником Української асоціації споживачів в Дніпропетровському регіоні. Це неприбуткова громадська організація, яка об’єднує як окремих громадян, так і ряд організацій аналогічного напрямку діяльності, що ставлять за мету захист прав та інтересів громадян. При асоціації працює Центр консультаційно-правової допомоги споживачам, де можливо отримати безкоштовну консультацію юристів з питань ефективного захисту порушених споживчих прав. При сприянні Української асоціації споживачів та Міжнародного фонду «Відродження» фахівцями асоціації було підготовлено 37 просвітницьких телепрограм з питань захисту прав споживачів. Особливою увагою споживачів користувався телевізійний журнал “Адвокат”, який зазнав визнання не тільки серед населення, а й серед професіоналів, і неодноразово виходив переможцем Всеукраїнських професійних конкурсів, набув відомостей як у країнах Східної так і Західної Європи.

 Асоціацією підтримуються постійні контакти з Міжнародною Конфедерацією об’єднань споживачів (КонфОП).