назад

Менський МЦ з надання БВПД підвів підсумки роботи за круглим столом

260815 126 серпня 2015 року на базі Менського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги відбувся круглий стіл на тему: «Перші підсумки роботи центру».
Захід проводився Анатолієм Єрмоленком директором Менського місцевого центру з надання БВПД, Дмитром Сенченко начальником відділу попередньої роботи з клієнтами Менського МЦ з надання БВПД та інтегратором Менського МЦ з надання БВПД Альоною Римар.

У круглому столі участь взяли представники громадських організацій, органів державної влади та засобів масової інформації.
Дмитро Сенченко довів до відома присутніх, що з 1 липня до 26 серпня 2015 року до Центру звернулися 32 особи, з яких всі 32 – громадяни України. В основному до Центру за наданням консультацій і роз’яснень з правових питань звертались люди віком від 18 до 83 років з них: ветерани війни – 3; інваліди – 4; малозабезпечені – 5; представники дітей сиріт – 1; пенсіонери – 10, решта – 9 – особи працездатного віку. За категорією звернень переважали питання, які охоплюють житлові, договірні, спадкові, трудові, інші цивільні відносини.
Центром видано 4 доручення для підтвердження повноважень адвоката для здійснення представництва інтересів особи в судах, органах державної влади, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами. Рішення про відмову в наданні безоплатної вторинної правової допомоги прийняті щодо 2 звернень.
Інтегратор центру повідомила, що з самого початку свого існування Центр співпрацює та налагоджує зв’язки для подальшої активної співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, засобами масової інформації, громадськими об’єднаннями та організаціями. Готовність до співпраці висловили: голова ГО Менської районної ради ветеранів Москальська Р.М., голова громадської ради при Менській РДА Руденко Т.О., начальник Менського РВ УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Білик Ю.А. та багато інших. А також, в яких ЗМІ (друковані районні видання, телебачення, Інтернет сайти РДА) поширюється інформація про Менський центр.
Як повідомив директор Центру Анатолій Єрмоленко: «Центр намагається допомагати всім людям, які звертаються за правовою допомогою, незалежно від того чи є людина нашим клієнтом, чи ні. Основною метою роботи Центру є надання безоплатної вторинної правової допомоги саме особам, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, пов’язану зі здійсненням представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та з складенням документів процесуального характеру. Ми максимально доводимо інформацію про порядок звернення до Центру, порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги до всіх суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, які, в свою чергу, повинні користуватись своїм правом на безоплатну вторинну правову допомогу, для захисту своїх порушених прав».
По закінченню виступів працівників центру були надані відповіді на запитання присутніх.
Представники громадських організації,органам державної влади та засобів масової інформації висловили свою готовність до співпраці з Менським місцевим центром з надання БВПД.
Метою даного заходу було доведення до відома громадськості інформації про існування та роботу Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, а також домовленість про подальшу співпрацю з громадськими організаціями, засобами масової інформації та органами державної влади.260815 2