назад
08.08.16

Мережа партнерів для захисту прав внутрішньо переміщених осіб у Кривому Розі в дії!

13592430 1053781761365589 8985609872342156584 nВони такі ж громадяни України, як і всі інші. Але війна змусила їх змінити місце проживання. Новим домом для них став Кривий Ріг. Захист прав внутрішньо переміщених осіб у Кривому Розі – тема круглого столу за участю представників державних установ та громадських організацій, який відбувся 8 липня 2016 року.

Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги виступив ініціатором заходу і провів презентацію своєї роботи. Так, за рік роботи Центром прийнято понад 1600 осіб, а більше ніж 400 громадянам було призначено адвоката за рахунок держави для представництва інтересів в судах та інших органах, складання процесуальних документів. За безоплатною правовою допомогою до Центру звертаються і внутрішньо переміщені особи.

8 липня 2016 року Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги не тільки презентував свою роботу,  а й представив громадськості своїх партнерів, з якими налагоджена спільна робота задля захисту прав людей.

Отже, для отримання безоплатної правової допомоги у Кривому Розі внутрішньо переміщені особи можуть звертатись до Першого та Другого криворізьких місцевих центрів, а також до Криворізької приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини. Завжди прийдуть на допомогу спеціалісти Данської ради у справах біженців, громадської організації “Право на захист”, благодійного фонду “Горєніє”. Ці організації розташовані в місті Дніпрі, але їхні фахівці завжди готові надати необхідні консультації по скайпу або телефону, а в разі необхідності — і приїхати.

Серед партнерів Центру і такі криворізькі організації, як Фонд “Професійний розвиток”, Жіноча сотня м. Кривий Ріг, Культурно-розважальний клуб “Shelter+” та інші. Усі разом вони забезпечують підтримку тих громадян України, які виїхали з Донецької та Луганської областей та обрали місцем для свого проживання місто Кривий Ріг.

Завдяки налагодженій співпраці Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з Криворізьким міським центром зайнятості, Криворізьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, іншими установами соціального захисту та громадськими організаціями міста Кривого Рогу та Дніпропетровської області, вдається інформувати та забезпечувати захист прав внутрішньо переміщених осіб: надавати їм консультації, складати процесуальні документи, представляти інтереси таких осіб в судах та інших органах.

Як  кажуть про себе самі переселенці: “Ми – громадяни України, які вимушено змінили місце свого проживання”. Завдяки Фонду “Професійний розвиток” на новому місці люди мають змогу зустрічатись разом під час проведення щомісячного Клубу самодопомоги, відвідувати цікаві тренінги та отримувати актуальну інформацію. Представники Першого криворізького місцевого центру систематично відвідують такі зустрічі, тож проблеми внутрішньо переміщених осіб вже сприймаються як свої. Завдяки своїй активності внутрішньо переміщені особи Кривого Рогу вже створюють свою громадську організацію. Щиро радіємо за них!

Нагадуємо, що в Кривому Розі можна звернутись до Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: вул. Качалова, 2 (площа О. Поля – колишня площа Артема) або до Другого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: проспект Героїв-підпільників, 1А. Телефони: (056) 405-54-04; (056) 474-04-42.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів у всіх регіонах України – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}news/2016/08/08082016{/gallery}