назад
19.09.14

Міжнародна конференція «Ефективне розслідування через співпрацю»

18-09-2014 conference18-19 вересня представники Координаційного центру взяли участь у конференції “Ефективне розслідування через співпрацю”, організованій Генеральною прокуратурою України спільно з проектом Ради Європи “Пакет невідкладних заходів для України”.

Лейтмотивом конференції стало обговорення аспектів співпраці як основи ефективного розслідування правопорушень. Під час конференції обговорювалися питання міжнародних стандартів розслідування та їх імплементації в Україні, залучення суспільства до підтримання правопорядку під час публічних зібрань, роль та виклики розслідування подій під час Революції Гідності (зокрема, поінформовано про хід розслідування подій на Майдані), та інших викликів дотримання прав людини, а також обговорення процесуальних стандартів якості розслідування та ін.

 

З вітальним словом перед учасниками виступили Генеральний прокурор України Віталій Ярема, Голова Директорату з прав людини Ради Європи Крістос Джіакомопулос, Президент Європейського комітету з питань запобігання катуванням Латіф Хусейнов, юридичний радник Міжнародної дорадчої групи Анна Остін та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

У заході взяли участь представники Адміністрації Президента, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Національної школи суддів, адвокати, а також представники громадянського суспільства та іноземних представництв й міжнародних організацій.

Координаційний центр на конференції представили директор Андрій Вишневський, заступник директора Віталій Баєв, начальник відділу статистичного аналізу та інформації Надія Кизицька та заступник начальника відділу розвитку людського потенціалу Юлія Лісова.

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+