назад
07.06.18

МОБІЛЬНА ТОЧКА У БІЛОЦЕРКІВСЬКОМУ РАЙОНІ

    29.05.2018, на виконання спільного наказу Головного територіального управління юстиції у Київській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області у Білоцерківському районі Київської області проведено роботу мобільної точки доступу у м. Біла Церква та м. Узин.
До мобільної точки доступу за правовою допомого звернулось 11 осіб із наступних питань: соціального та пенсійного забезпечення, сімейного, спадкового, договірного права.

Найпоширеніші питання:

  • порядок перерахунку пенсії;
  • порядок спадкування земельних паїв;
  • права та обов’язки опікуна.

 

 

 

 

 

 

 

    Під час прийому громадяни також були поінформовані про проект «Я МАЮ ПРАВО», про діяльність Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.
    Крім того, під час роботи мобільної точки, в рамках робочої зустрічі з представниками профільних відділів Білоцерківської міської ради колеги мали можливість обмінятися досвідом роботи та обговорити питання щодо порядку надання первинної правової допомоги, порядку стягнення аліментів та розміру аліментів, відповідно до змін чинного законодавства, укладення шлюбу у скорочені строки «реєстрація шлюбу за 24 години», отримання свідоцтва про народження та реєстрація місця проживання у пологових будинках, порядку виходу на пенсію та перерахунку пенсії.

 

 

 

 

 

 

    Роботу мобільної точки доступу забезпечено начальником міськрайонного відділу ДРАЦС – Савченко О.П., завідуючою Білоцерківською районною державною нотаріальною конторою – Карпусь І.О., заступником начальника Білоцерківського міського відділу ДВС ГТУЮ у Київській області – Загвоздткіною М.С., директором Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Сірик О.С., начальником відділу правопросвітництва Мартосічем А.В., заступником начальника Білоцерківського об’єднаного управління ПФУ Київської області Голуб О.І., начальником відділу з питань призначення перерахунку та виплати пенсії № 1 Білоцерківського об’єднаного управління ПФУ Київської області – Якимчук Л.І., начальником Узинського відділу управління соціального захисту населення Білоцерківської РДА – Шевченко А.Л.
    Усі бажаючі мали можливість отримати роздаткові матеріали, зокрема буклети та брошури за темами проекту «Я МАЮ ПРАВО».