назад

Мобільний консультаційний пункт з правових питань розпочав роботу у Полтавському військовому гарнізонному госпіталі

16 жовтня в Полтаві в приміщенні Полтавського військового гарнізонного госпіталю розпочав роботу мобільний консультаційний пункт з правових питань у складі директора Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмили Бубир, керівника обласного Дорадчо-консультативного Центру допомоги учасникам АТО Валерія Довженка, адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу Людмили Тимохіної та Владислава Пожидаєва, юристів Першого і Другого полтавських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У зустрічі взяли участь директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

Військовослужбовцям та учасникам АТО, які перебувають на лікуванні надано правові консультації.

Учасників АТО цікавили питання: отримання земельних ділянок, виплата аліментів, звільнення від погашення кредитної заборгованості, порядок реєстрації дитини народженої в зоні АТО, отримання статусу багатодітної сім’ї, поліпшення житлових умов та інші.

Мобільна група розглянула та проаналізувала кожну ситуацію, надала консультації та роз’яснення відповідно до чинного законодавства, а також  зорієнтувала у подальшому вирішенні порушених питань. Учасникам АТО та військовослужбовцям передано інформаційний матеріал про діяльність та послуги центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У подальшому Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги будуть розширювати коло партнерських організацій, які обслуговують незахищені верстви населення, щоб кожен громадянин, який потребує правової допомоги, і не має можливості особисто відвідати Центр, її отримав.