назад

На базі Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни відбулося виїзне консультування громадян

478357     З огляду на важливість забезпечення прав та соціальних гарантій учасників бойових дій, в тому числі учасників АТО, ветеранів та інвалідів війни, 24 червня начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Ярусевич на базі Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни провела чергове виїзне консультування громадян.

     Під час роботи мобільного консультпунктуфахівець місцевого центру детально розповіла про порядок звернення до центру, пояснила, як відбувається призначення захисника за державний кошт, а також ознайомила з переліком точок доступу до правової допомоги.

     До юристів, серед яких були представники Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, ХОГО «Подільська правова ліга», а також приватний нотаріус, зверталися переважно учасники бойових дій, зокрема й учасники АТО, ветерани та інваліди війни. Тематика звернень стосувалася питань реалізації учасниками АТО права на землю, житлово-комунальних пільг. Ветеранів війни цікавили питання нарахування пенсій та соціального захисту.