назад

На Буковині адвокатів навчали, як покращити якість роботи і захистити себе від клієнтів – маніпуляторів

498-1Чому важливо дотримуватись стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги? Тренінг на таку тематику організували для адвокатів, які лише розпочинають співпрацювати із системою безоплатної правової допомоги. Він відбувся на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області 20 лютого 2019 року.

З року в рік більшає кількість адвокатів, які прагнуть співпрацювати із системою безоплатної правової допомоги. Для тих, хто нещодавно пройшов конкурс і отримав таку можливість, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області організував тренінг-навчання.

«Держава не зацікавлена у співпраці із некваліфікованими адвокатами. Саме у зв’язку із цим Ви проходили конкурсний відбір, відтепер маєте змогу підвищувати кваліфікацію завдяки участі у безоплатних тренінгах. Не менш важливо – дотримуватись стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, адже це основа, яка забезпечує якість надання таких послуг», – розповів директор Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

498-2

Детально про вимоги стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги розповів начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Владислав Шаблій.

«Громадяни мають отримувати якісну безоплатну правову допомогу. Задля цього організовуються моніторинги – спостереження за діями адвоката у судових засіданнях, інтерв’ювання клієнтів системи безоплатної правової допомоги. У разі, якщо адвокат не дотримується стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, з ним можуть розірвати контракт», – роз’яснив Владислав Шаблій.

498-3

«Я вперше взяла участь у такому тренінгу, – розповіла адвокат Галина Божеску. – Цікаво, корисно і вважаю, що інформація, яку я отримала, мені знадобиться для більш ефективного захисту громадян, які звернулись по безоплатну вторинну правову допомогу. Чула від колег, які вже тривалий період часу співпрацюють із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області, що подібні тренінги організовують не лише на Буковині. До прикладу, ще у Львові. Їм також сподобалось. Я працюю у цій сфері з 2014 року, звичайно, чималий досвід уже маю, але розумію, що постійно потрібно здобувати нові знання і уважно слідкувати за законодавчими змінами».

Присутніх також ознайомили з особливостями адвокатської діяльності в системі безоплатної правової допомоги, обговорили умови підписання контракту.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).