назад

На Чернігівщині юристи взяли участь у відкритті безпечного простору для жінок

Юристи системи БПД взяли участь у відкритті безпечного простору для жінок та дівчат Всеукраїнської благодійної організації «Конвіктус Україна» у Чернігові.

В урочистому відкритті заходу взяли участь директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко та директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко.

«Усі постраждалі від домашнього насильства мають право на послуги системи БПД: консультації та допомогу із зверненням до суду», — зауважила Ірина Протченко.

На заході, зокрема, обговорили майбутню співпрацю та взаємодію місцевого центру з надання БВПД, місцевих органів влади та ВБО «Конвіктус Україна» у  захисті від гендерно зумовленого насильства мешканців Чернігівщини.

«Усі жінки, які звернуться до безпечного простору, зможуть отримати правничу допомогу. Ми також плануємо проводити тут правопросвітницькі заходи, щоб інформувати цих жінок про їхні права та як їх захищати», — сказав Володимир Бобруйко.

Безпечний простір працюватиме для забезпечення інтересів жінок та дівчат, їх всебічного розвитку, соціальної та економічної підтримки тих, хто опинився у скруті.

Довідково: «Конвіктус» — це неурядова організація, яка працює у трьох країнах світу — Швеції, Естонії та Україні. Вже 15 років створює ефективні сервіси громадського здоров’я та підтримуємо вразливі категорії населення в Україні. Конвіктус — партнер державних установ та громадських організацій у реалізації програм протидії ВІЛ-інфекції, туберкульозу, іншим небезпечним хворобам, впровадженні програм роботи з уразливими дітьми та підлітками, розбудові допомоги жінкам і дітям, які постраждали від насильства.