назад

На Долинщині школярі зустрілись з учасниками АТО/ООС

На базі Долинського академічного гуманітарного ліцею №6  працівники системи безоплатної правової допомоги 2 березня провели зустріч з школярами 7-10 класів та педагогами, на якій висвітлили питання захисту прав дитини, запобігання всіх видів насильства, булінгу, дитячої злочинності та відповідальності неповнолітніх.

Захід проведено фахівцями  спільно з представниками Долинського відділення поліції, Долинського об’єднаного міського військового комісаріату, громадських організацій «Молоді радники поліцейських» і «Долинське районне об’єднання воїнів АТО» за участі учасників АТО/ООС.

Дітям розповідали про військову службу та військовий обов’язок, який безпосередньо пов’язаний із забезпеченням національної безпеки та реалізацією інших конституційно-значущих завдань.

Військовослужбовці та працівник ювенальної превенції поліції наглядно продемонстрували школярам  вогнепальну зброю, спеціальні засоби захисту та засоби забезпечення правопорядку (бронежилет, наручники, дубинку, каску та інші). Діти мали змогу розібрати та зібрати вогнепальну зброю, приміряти на себе засоби захисту. Військовослужбовці наголосили учням, що поводитись зі зброєю потрібно так, щоб не зашкодити іншому.

Метою заходу було патріотичне виховання молоді та роз’яснення ключових обов’язків громадян нашої держави щодо захисту її територіальної цілісності та особистої безпеки.

Після зустрічі учасники АТО/ООС мали змогу отримати консультації з питань звільнення з військової служби, укладення/розірвання контрактів, надання відпусток, медичного забезпечення учасників АТО/ООС, отримання пільг у грошовій безготівковій формі через Ощадбанк. Працівники бюро повідомили про види правової допомоги, які можуть отримати учасники бойових дій та порядок її отримання.