назад

На Хмельниччині система БПД співпрацюватиме з управлінням Держпраці

Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписали Меморандум про співпрацю з Управлінням Держпраці в Хмельницькій області. Основне завдання об’єднання зусиль двох інституцій – інформування громадян про їхні трудові права, захист цих прав та запобігання їх порушенню.

Об’єднати зусилля з обласним підрозділом Держпраці вирішили Регіональний центр з надання БВПД у Хмельницькій області та Хмельницький місцевий центр з надання БВПД. Відповідний меморандум керівники установ підписали 12 грудня.

Як визначено в документі, його метою є консолідація зусиль сторін задля формування сприятливого середовища та забезпечення реалiзацiї ефективної державної полiтики, що стосується трудових прав населення, а також розширення можливостей доступу до безоплатної правової допомоги.

Співпраця полягатиме, зокрема, у організації роботи консультаційний пунктів, у яких, окрім юристів центрів, роз’яснення громадянам надаватимуть фахівці управління Держпраці. Перший такий пункт запрацював на базі Хмельницького місцевого центру з надання БВПД одразу після підписання меморандуму.

Щодо інших спільних заходів, то передбачається також проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей тощо. Крім того, сторони зобов’язалися поширювати інформацію про реалізацію державної політики у сфері забезпечення трудових прав населення та забезпечення права осіб на безоплатну правову допомогу.