назад

На Корсунщині відбулися заходи для суб’єктів пробації

На початку серпня Корсунь-Шевченківський районний сектор філії Центру пробації в Черкаській області, відділ Корсунь – Шевченківського бюро правової допомоги та Корсунь – Шевченківське відділення поліції спільно провели низку заходів правового характеру для суб’єктів пробації. Одним із них 6 серпня 2019 став інформаційно-просвітницький захід «Як вберегти себе від вчинення адміністративних правопорушень», проведений начальником сектору реагування патрульної поліції Корсунь-Шевченківського відділення поліції Романом Сиваком, головним спеціалістом відділу Корсунь-Шевченківського бюро правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання БВПД Оксаною Курчатовою та старшим інспектором Корсунь-Шевченківського уповноваженого органу з питань пробації Іриною Хатковою.
Під час заходу засудженим було роз’яснено, що є адміністративним правопорушенням, які можуть бути його наслідки для суб’єктів пробації та яким чином вони можуть отримати безоплатну правову допомогу.
«Особи, що перебувають на обліку в уповноважених органах пробації, належать до тих, хто схильний до скоєння адміністративних правопорушень. Якщо засуджений систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення, то це свідчить про його небажання стати на шлях виправлення», – зазначила Ірина Хаткова.
Фахівець системи БВПД Оксана Курчатова проінформувала присутніх про дії, що можуть містити склад адміністративного правопорушення та про те, які є можливості захисту своїх прав у разі виникнення проблемних ситуацій.
На завершення заходу, представник поліції Роман Сивак поділився досвідом із своєї практики про випадки, коли громадяни притягувались до адміністративної відповідальності, а також про те, які повноваження має поліція у справах про адміністративні правопорушення. Присутні під час заходу мали змогу відкрито поділитися своїми думками та отримали нову для себе правову інформацію.