назад

На Миколаївщині відбувся конкурс адвокатів, які залучатимуться для надання БВПД

На Миколаївщині відбувся конкурс адвокатів, які залучатимуться для надання безоплатної вторинної правової допомоги. На регіональному рівні конкурс проходив у два етапи, під час першого конкурсна комісія розглядала подані адвокатами копії документів, оцінюючи адвокатів за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до адвоката дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження адвокатом дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».
Другий етап передбачав індивідуальні співбесіди з конкурсною комісією, під час якої адвокатів оцінювали за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.
Загалом на Миколаївщині до участі в конкурсі було допущено 20 адвокатів. Результати відбору будуть оприлюднені на офіційному сайті системи безоплатної правової допомоги https://www.legalaid.gov.ua/
Відзначимо, що адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання БВПД на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору, відповідно до Порядку та умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2012 року № 8.