назад

На Полтавщині засуджені отримають ще більше можливостей доступу до БПД

DSCN2426

Сьогодні, 5 лютого 2019 року, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та філія Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області підписали Меморандум про співпрацю.

Документ підписали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий та начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області Олександр Дем’яненко.

  Меморандуму має на меті консолідацію зусиль зазначених інституцій, спрямованих на співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, тримаються під вартою в місцях попереднього ув’язнення або перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації.DSCN2398

За словами директора Регіонального центру, така співпраця стане ще одним із кроків для надання більших можливостей для засуджених у доступі до безоплатної правової допомоги.

«Серед основних напрямків співпраці в рамках Меморандуму є налагодження взаємодії між інституціями, підготовка друкованих матеріалів та розповсюдження їх серед засуджених, проведення медіа та правопросвітницьких заходів» – додав Олександр Черчатий.DSCN2389

Довідково. Пробація – система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Мету, завдання, підстави, види пробації, правовий статус персоналу органу пробації та суб’єктів пробації детально визначає Закон України «Про пробацію».

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.