назад

На Прикарпатті обговорювали особливості реалізації цивільно-правових відносин в умовах воєнного стану

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук 11 листопада взяв участь у науково-практичному семінар «Особливості реалізації цивільно-правових відносин в умовах воєнного стану», який відбувся в Університеті Короля Данила.

До заходу долучились провідні юристи регіону, що зібралися з метою обговорення актуальних проблем цивільного права та окреслення змін у цивільному законодавстві, спричинених воєнним станом в Україні.

«Неабияк тішить, що Університет Короля Данила стає прогресивною платформою для обговорення соціально важливих тем. Прикметно, що такі зустрічі задля розвитку науки систематично відбуваються навіть у часі війни», – зауважив у вітальному слові перший проректор Університету Короля Данила Михайло Косьмій.

Робота семінару проводилася у ході двох панельних дискусій, під час яких учасники обговорили важливі сьогодні аспекти цивільного права. Зокрема йшлося про охорону прав інтелектуальної власності в умовах воєнного стану, право на гідні умови життя в системі особистих немайнових прав, а також роль Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у забезпеченні процесуальних прав у цивільному судочинстві.

«В умовах воєнного стану в Івано-Франківській області центри та бюро правової допомоги працюють у штатному режимі, але з урахуванням військових дій зросла кількість звернень внутрішньо переміщених осіб . Найбільш поширеними є звернення батьків щодо усиновлення дітей, сплати комунальних послуг та їх відстрочки тощо. На сьогоднішній день найбільше звернень до системи безоплатної правової допомоги поступає на телефон гарячої лінії , куди особи телефонують і коротко описують свою проблему», – зазначив Михайло Євчук.

Слушно також відзначила адвокатеса Тетяна Фреїшин про те, що в умовах воєнного стану є вкрай важливою охорона прав інтелектуальної власності, однак, безперечно, сьогодні цей аспект цивільного права потребує доопрацювання.

 Як отримати безоплатну правову допомогу:

Отримати усну консультацію з вашого правового питання можна у контакт-центрі системи БПД за номером: 0 800 213 103

Якщо вам зручно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот

Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro

Правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid.

Тут зібрані усі сервіси доступу системи безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua