назад

На Волині відбулися заходи з нагоди Дня соціальної справедливості

81У рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та з нагоди відзначення Дня соціальної справедливості відбулися заходи, у яких взяли участь фахівці Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Упродовж тижня були проведені інформаційно-правові семінари та інформаційно-пізнавальні години на тему: «Соціальна справедливість – запорука стабільності», «Справедливість – це основа демократичного суспільства», «Соціальна справедливість – основний принцип мирного і успішного життя».

21 лютого 2019 року начальник Турійського бюро правової допомоги Анна Сидько зустрілась зі школярами місцевої школи та розповіла, що соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного існування, як безпосередньо в самих країнах, так і у відносинах між ними. ООН сприяє забезпеченню соціальної справедливості, долаючи перешкоди, що виникають перед людьми через їх відмінності по статі, віку, расової, етнічної та релігійної приналежності, культури або наявності інвалідності.

22 лютого 2019 року інтегратор Ковельського МЦ з надання БВПД Оксана Романюк взяла участь в інформаційному семінарі для безробітних на базі Ковельського міськрайонного центру зайнятості. Під час зустрічі учасники визначили поняття соціальної справедливості та дійшли висновку, що соціальна справедливість – це рівність прав, законність для всіх, благополуччя народу, високі зарплати і пенсії, доступне житло, якісне лікування тощо. Учасники заходів засвідчили, що тільки при злагодженій роботі органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій можлива побудова в Україні суспільства соціальної справедливості.

У той же день захід на відповідну тематику провела й начальник Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інна Бондар у Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості.

8 2
Під час проведення заходів було поширено друковані інформаційні матеріали із циклу Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Довідково:

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63. (пн-пт з 9:00 до 18:00). kovel.volyn@legalaid.lt.ua.

Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт.Турійськ, вул.Луцька, 23, тел.: (03363) 2-23-86. (пн-пт з 9:00 до 18:00).

Камінь-Каширське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Шевченка, 8, тел. (03357) 2-23-03 (пн–пт з 9:00 до 18:00)

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).