назад
24.07.13

На засіданні робочої групи розробляли модельні стандарти практики для адвокатів, які надають БВПД (оновлено)

Team Building

24-25 липня 2013 року відбулося засідання робочої групи «Розробка модельних стандартів практики для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу у кримінальних провадженнях. Грузія, Молдова, Україна», що об’єднує, зокрема, представників Болгарії, Грузії, Литви, Молдови і України, організована Міжнародним фондом «Відродження», Мережею реформаторів правової допомоги (Legal Aid Reformers’ Network (LARN) та Правовою ініціативою відкритого суспільства (Open Society Justice Initiative).

На засіданнях експертами було обговорено термінологію, зміст та структуру модельних стандартів, можливий зв’язок між регіональними модельними стандартами та національними вимогами до якості надання безоплатної правової допомоги, подальші кроки щодо їх підготовки. Очікується, що робота над модельними регіональними стандартами також буде відбуватись до кінця року, а отже – синхронно із розробленням в Україні національних стандартів. Це допоможе українській молодій системі безоплатної правової допомоги скористатись досвідом інших країн, врахувати кращі міжнародні практики і підходи та уникнути неефективних кроків на своєму шляху.

Учасниками робочої групи від Координаційного центру були Андрій Вишневський та Віталій Баєв – директор та заступник директора.