назад

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Чернігівського РЦ взяла участь у тренінгу з адміністрування пілотного курсу дистанційного навчання «Вступ до системи безоплатної вторинної правової допомоги»

дистанційнеУ суботу, 29 серпня 2015 року,начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Якубенко Олена взяла участь у тренінгу з адміністрування пілотного курсу дистанційного навчання «Вступ до системи безоплатної вторинної правової допомоги» в Києві. Тренінг проходив за підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США.

Серед учасників тренінгу – представники Координаційного центру з надання правової допомоги, регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Американської асоціації юристів “Ініціатива з верховенства права”, Української фундації правової допомоги та експерти дистанційного навчання.
У рамках ввідної сесії після вітальних слів заступника директора Координаційного центру Віталія Баєва кожен учасник тренінгу підкреслив, як він/вона пов’язані з розробкою курсу та як вони бачать його в майбутньому.
Заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Юлія Лісова розповіла про загальну структуру і формат курсу.
Під час подальшого обговорення учасники тренінгу визначили адміністраторів модулів курсу, яких є п’ять. А також – ознайомилися із функціями, правами та обов’язками кожного адміністратора. Технічним адміністратором платформи визначено заступника начальника відділу інформаційних технологій Координаційного центру Ярослава Гетьманського.
Також учасники тренінгу обговорили методику оцінювання студентів курсу.
Нагадаємо, первинна ідея розробки такого курсу стосувалося лише нових адвокатів, які приєдналися до системи. Втім, з урахуванням розвитку системи БПД та створення місцевих центрів з надання БВПД – цільова аудиторія курсу була значно розширена – до нових співробітників регіональних і місцевих центрів.
Експерт дистанційного навчання Вікторія Лобода розповіла про способи реєстрації на курс. Крім того, учасники тренінгу спільно розробили форму зворотного зв’язку для студентів курсу – з метою виявлення його переваг та недоліків і, відповідно, його подальшого покращення.
Насамкінець учасники тренінгу визначили подальші кроки щодо впровадження курсу, зокрема, й щодо запуску пілотного проекту вже у вересні.

Довідково:
Дистанційний курс навчання “Вступ до системи безоплатної правової допомоги” розроблено Координацінийним центром з надання правової допомоги в рамках реалізації Програми підтримки реформуваня кримінального процесу, що фінансується Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Державного департаменту США, у співпраці з Американською асоціацією юристів “Ініціатива з верховенства права”. Курс є базовим із серії курсів дистанційного навчання у рамках системи безоплатної правової допомоги та розрахований, в першу чергу, на адвокатів, які не мають грунтовного досвіду роботи у системі безоплатної вторинної правової допомоги, а також новопризначених працівників центрів з надання БВПД. Призначенням курсу дистанційного навчання “Вступ до системи безоплатної правової допомоги” є впорядкування, вдосконалення та систематизація знань слухачів стосовно функціонування ситеми безоплатної правової допомогив Україні.
Курс складатиметься із 5 модулів:
Модуль 1. Засади сисетми безопалтної вторинної правової допомоги в УКраїні
Модуль 2. Порядок та умови укладання контрактів/договорів
Модуль 3. Порядок взаємодії центрів з адвокатами при наданні безоплатної вторинної правової допомоги
Модуль 4. Стандарти якості надання безоплатної правової допомоги
Модуль 5. Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу