назад

Надання правової допомоги громадянам, які звернулися до юридичної клініки «Феміда»

2Представник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – БВПД) у Донецькій та Запорізькій областях (далі – Центр) продовжує роботу щодо проведення виїзних прийомів громадян з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги. Так, чергова робоча зустріч з мешканцями місцевої громади відбулася 14 червня 2017 року року в приміщенні Донецького державного університету управління (далі – ДонДУУ) за адресою: Донецька область, м. Маріуполь, вул. Карпінського, 58. 

Сьогодні заступник начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Нефьодова-Лепіна разом зі студентами-клініцистами надала правове консультування усім бажаючим, які звернулися з метою отримання роз’яснень та правової допомоги для вирішення їх проблемних питань. Також фахівець центру нагадала присутнім про можливість звернення до місцевих центрів з надання БВПД у Донецькій області з метою отримання правової допомоги з цивільних та адміністративних справ на безоплатній основі (ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» визначає суб’єктів права на БВПД). 1

Так, цього разу актуальними питаннями виявилися: заборгованість з виплати заробітної плати працівникам, які працювали на підприємствах «Азовмаш» та «АзовЕлектроСталь» (зазначені підприємства вже декілька років не працюють), реєстрація місцезнаходження приватного будинку, адреса якого не співпадає з адресами, визначеними в книзі домовладіння та у державному реєстрі нерухомих прав.

Зокрема, виїзне консультування відбулося в рамках співробітництва з юридичною клінікою Донецького державного університету управління (далі – ДонДУУ) «Феміда» (на виконання меморандуму про співробітництво від 15.12.2016р.), до складу якої входять студенти – правознавці університету, які мають високі теоретичні знання з правознавства, позитивні результативні показники навчальної діяльності та які мають бажання отримати практичні навички і досвід в юриспруденції.

3Нагадаємо, юридична клініка «Феміда» працює щосереди з 11:00 до 13:00 у приміщенні ДонДУУ. Тож звертайтеся до майбутніх фахівців задля якісного вирішення хвилюючих питань правового характеру!

4До Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях можна звернутися звернутися шляхом↓ 

у Запорізькій області: 

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя

– телефон: (061) 224-44-50 

– електронна пошта: office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

       у Донецькій області:  

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь  

– телефон: (099) 768-25-67   

– електронна пошта: office.donetsk@legalaid.dn.ua