назад

Налагоджується співпраця Лубенського центру з райдержадміністрацією та адвокатами м. Миргорода.

0236

У середу, 16 вересня 2015 року, директор Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артем Россоха та начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги Максим Паляниця під час робочого візиту до міста Миргорода провели зустріч із представниками управлінь та служб районної державної адміністрації, а також адвокатами міста.

Директор центру Артем Россоха розповів про основні засади та принципи діяльності центру, проінформував присутніх про результати робота центру за 2 з половиною місяці.

Жваву дискусію викликало питання участі адвокатів у діяльності системи безоплатної правової допомоги, зокрема питання оплати роботи адвоката та механізму його взаємодії з клієнтом.

На питання щодо розширення діяльності центру на місто Миргород та Миргородський район через відкриття філії чи представництва, начальник відділу взаємодії з суб’єктами ППД Максим Паляниця розповів, що формат взаємодії із районами та містами, на які поширюється діяльність центру, полягає у співпраці з громадськими організаціями, громадськими приймальними ОМС, РДА та управлінь юстиції. Пріоритетним, за його словами, для сільської місцевості є розвиток системи пара-юристів – осіб, які не є професійними правниками, але володіють достатнім набором інформаційних механізмів аби проконсультувати людину, або спрямувати її до належного суб’єкта правової допомоги.

За результатами зустрічі її учасники висловили впевненість в ефективності налагодження майбутньої співпраці та її перевагах як для центру, органів державної влади, місцевого самоврядування, так і для адвокатів.

Хотілося б зазначити, що для адвокатів це надійний механізм мати постійних клієнтів в будь-який час, для адвокатів, які лише починають кар’єру – можливість отримати нові знання під час регулярних тренінгів та вдосконалити практичні навички захисту прав та інтересів своїх клієнтів.