назад

Нарада керівництва Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області і ГУ МВС України в Запорізькій області

1 Grebennikov 32 NPI

2 жовтня 2015 р. в приміщенні ГУ МВС України в Запорізькій області відбулась робоча зустріч представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області та слідчих підрозділів МВС України в регіоні. 

Від Регіонального центру у нараді взяли участь директор Наливайко Павло Іванович і в.о. начальника відділу організації надання БВПД Антонцев Володимир Георгійович.

Від органів МВС України на заході були присутніми Перший заступник начальника ГУ МВС України в Запорізькій області – начальник слідчого управління полковник міліції Гребенніков Олександр Петрович, його заступник, підполковник міліції Коробов Олександр Миколайович, а також керівники слідчих підрозділів МВС області.

У ході наради Наливайко П.І. розповів про становлення системи надання безоплатної вторинної правової допомоги безпосередньо в Запорізькій області, довів загальний порядок надання БВПД згідно із Законом України «Про надання безоплатної правової допомоги», акцентував увагу на окремих фактах недотримання працівниками міліції строків інформування Регіонального центру про затримання осіб відповідно до вимог Порядку інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів   України  від 28.12.2011 р. № 1363, та надав пропозиції щодо взаємодії Регіонального центру та працівників слідчого управління ГУ МВС у Запорізькій області в подальшому.

Антонцев В.Г. у своєму виступі зосередив увагу присутніх на типових помилках, які допускають слідчі під час їх звернення до Регіонального центру щодо залучення захисників системи БВПД з посиланням на конкретні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та Кримінального процесуального кодексу України, роз’яснив порядок та строки інформування Регіонального центру про затримання осіб, а також належного оформлення постанов слідчих.

Представники Регіонального центру відповіли на чисельні питання слідчих щодо організації та взаємодії з надання БВПД за кримінальними справами.

По завершенні наради відбулась зустріч з начальником штабу ГУ МВС України в Запорізькій області полковником міліції Чепілко Владиславом Миколайовичем, в ході якої було обговорено питання щодо попередження випадків порушення строків інформування Регіонального центру про затримання осіб, а також проведення звірки відомостей щодо кількості переданих і зареєстрованих повідомлень про випадки затримання осіб органами МВС, що надійшли до Регіонального центру за 3 квартал 2015 р.