назад
26.01.23

Навчальний вебінар для дільничних офіцерів поліції було проведено на Чернігівщині

25 січня Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за сприяння Громадської організації «МАРТ» спільно із Гельсінським Фондом з Прав Людини було проведено онлайн вебінар, лекторами  у якому виступили  заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська та директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко. В рамках співпраці з системою безоплатної правової допомоги в області участь у заході також взяла старший інспектор Управління дотримання прав людини Національної поліції України – майор поліції Лариса Борисенко.

Під час заходу для дільничних офіцерів поліції Володимиром Бобруйком було висвітлено питання «Фіксації фактів руйнування та пошкодження майна на території України від актів агресії РФ, механізми відшкодування шкоди». Вирішення питання із відшкодування компенсації за зруйноване житло наразі є одним із соціально важливих для багатьох громадян, які втратили власні домівки чи змушені докладати чимало зусиль для їх відновлення. Тому під час вебінару було акцентовано особливу увагу на порядку визначенні шкоди та обсягу завданих збитків.

Олеся Пирковська перед слухачами порушила не менш важливу тему домашнього насильства та особливостей відповідальності кривдника перед потерпілою особою. Учасники вебінару обговорили тонкощі термінового заборонного та обмежувальних приписів, а також проблеми, які виникають на практиці в ході їх виконання.

По завершенні заходу було досягнуто домовленостей про проведення навчальних зустрічей в подальшому з метою обговорення змін до чинного законодавства.

Нагадуємо, якщо у вас виникають правові питання, завжди можна звернутися за допомогою до юристів контактного центру системи безоплатної правової допомоги за телефонним номером 0800-213-103.