назад

Навчання в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області

В Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області велика увага приділяється навчанню спеціалістів не тільки Регіонального центру, а й  місцевих центрів, які надають безоплатну правову допомогу.

За ініціативи директора Регіонального центру В. Чистого та директорів місцевих центрів  О. Антонця, О. Матвієнка та  С. Сторчака 01 грудня 2015 року проведено чергове навчання з начальниками та головними спеціалістами відділів організації надання безоплатної вторинної допомоги та роботи з адвокатами, які здійснюють  приймання від адвокатів актів надання вторинної правової допомоги та перевірку правильності відшкодування витрат адвокатам.

Відповідно до наказу Регіонального центру від 23.07.2015 № 28/о «Про надання методичної допомоги місцевим центрам» заступник начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Лариса Цешнатій надала методичну допомогу начальникам та головними спеціалістам зазначених відділів і детально зупинялася на питаннях із застосування в роботі постанови Кабінету Міністрів України  від 17.09.2014     № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» в частині нестандартних ситуацій, які виникають при відшкодуванні витрат адвокатам. Велику увагу Лариса Цешнатій приділяла виправленню  помилок, які зустрічаються в звітах.

 Відповідно до Плану роботи організаційного відділу, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру 01 грудня 2015 року проведено навчання з начальниками та заступниками начальників відділів Регіонального центру з питань застосування в роботі Закону України «Про звернення громадян». Заступник начальника відділу Олена Сергійчук детально зупинилася на видах звернень громадян, строках надання відповідей на звернення громадян  та строках відпрацювання поточної документації.

Висвітлювалися на навчанні також питання дотримання вимог Інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів АРК, місцевих органах виконавчої влади, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1242 та наказу Мін’юсту від 18.06.2015 № 1000/5 «Про затвердження правил організації діловодства та архівного зберігання документів в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, установах і організаціях».