назад

Навчання як спосіб досягнення масимального результату

150729 0129 липня 2015 року у приміщенні регіонального центру під керівництвом директора Олени Демченко відбулося навчання для усіх фахівців. Модератором обговорення стала Валентина Волобуєва.

З вступним словом до учасників «семінару» звернулася Олена Демченко: «З відкриттям місцевих центрів збільшилася кількість обов’язків та завдань покладених на регіональний центр, тому вважаю доцільним ввести проведення таких своєрідних навчань для усіх співробітників. Зараз, з нашими колегами у місцевих центрах ми вчимося та запроваджуємо нові тенденції для розвитку правової допомоги. Досить корисним для нас був візит до Сумського місцевого центру, де разом зі спеціалістами Охтирського місцевого центру усі учасники зустрічі переймали досвід організації роботи центрів один одного».

150729 02Очільником регіонального центру було запропоновано ввести наскрізні стажування для більш глибшого розуміння діяльності кожного окремого відділу. Оксана Коваленко додала: «Наразі, необхідно скласти графік проведення таких стажувань. До кінця року всіма відділами регіонального центру це завдання буде виконано».   

150729 03

Основна частина навчання була присвячена новим завданням та обов’язкам, зазначених у Типовому положенні про структурні підрозділи регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги для відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги. Валентина Волобуєва підкреслила: «Як раніше зазначалося директором, дійсно з відкриттям місцевих центрів на регіональні центри покладено набагато більше обов’язків для виконання. Особливо це стосується відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги. На приклад, необхідно регулярно здійснювати моніторинг організації надання безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам права на неї місцевими центрами; здійснювати контроль та координацію діяльності відділу попередньої роботи з клієнтами та відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами». 150729 04Також Валентиною Волобуєвою було роз’яснено статті Закону України «Про безоплатну правову допомогу».З тематики контролю та моніторингу діяльності місцевих центрів пройшла довга дискусія усіма учасниками навчання, адже за час роботи місцевими центрами, накопилася досить велика кількість питань головними спеціалістами (черговими) цього відділу.

Охорона праці є немаловажним показником рівня професійної діяльності співробітників. Тому наприкінці навчання виступила Наталія Поставська: «Соціальне значення охорони праці полягає у сприянні росту ефективності суспільної діяльності шляхом безперервного вдосконалення і поліпшення умов праці, підвищення їх безпеки.Кожному фахівцю потрібні знання з питань охорони праці в межах його професії, в тому числі електробезпеки, гігієни праці, пожежної безпеки, законодавства про охорону праці. А тому треба під час проведення інструктажів на робочому місці згідно з інструкціями та правовими актами поновлювати знання правил безпеки праці». З цією метою проговорено особливо важливі моменти з пожежної безпеки та правила охорони праці у цілому.

По закінченню учасниками семінару було задано питання, обговорено спірні моменти, зроблені підсумки та висновки усього вищесказаного.

Учасники навчання:

директор регіонального центру Олена Демченко, головний бухгалтер Єгенія Ведрушкіна, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та інформації Оксана Коваленко, начальник відділу фінансів, контрактно – договірної роботи та бухгалтерського обліку Олена Казбан, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Валентина Волобуєва, начальник підтримки та розвитку інфраструктури Наталія Поставська, заступник начальника відділу фінансів, контрактно – договірної роботи та бухгалтерського обліку Юлія Рак, головний спеціаліст цього відділу Юлія Омельченко, головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Анастасія Кравченко, головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та інформації Ірина Мазуренко, головні спеціалісти відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги (чергові): В’ячеслав Ісайкін, Володимир Коротущенко, Олексій Бабак, Володимир Жалковський та Сергій Шматко.

150729 05 

150729 06