назад

Новий погляд на системи соціальних прав та гарантій громадян України

{module 28.02.19}Справедливість – основна правова цінність, ключовий принцип організації суспільного життя. З нагоди відзначення Всесвітнього дня справедливості  у Миколаївському міському центрі зайнятості відбувся інформаційно-просвітницький захід «Новий погляд на системи соціальних прав та гарантій громадян України», одним з ключових питань якого було визначення ролі та місця системи безоплатної правової допомоги як універсального механізму доступу до права та правосуддя

Начальник відділу Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вадим Жепало розповів учасникам заходу про завдання системи безоплатної правової допомоги, види консультацій, які можна отримати в центрах БПД, визначив поняття первинної та вторинної правової допомоги, ознайомив присутніх із можливостями захисту прав клієнтів адвокатами та фахівцями центрів безоплатної правової допомоги.

2

Начальник управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Наталя Кульбацька розповіла присутнім про послуги служби, роз’яснила, які категорії населення мають право на додаткові пільги від держави.

3

Фахівець Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Ємельянова розповіла присутнім про корисні сучасні електронні сервіси, які впроваджуються  для зручності отримання інформації, як для громадян, так і для роботодавців.

4

Представник Управління Держпраці у Миколаївській області Олександр Передрій розповів присутнім  про переваги легальної зайнятості.

Фахівець адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради Світлана Волкун надала роз’яснення про те, які послуги надають адміністрації міста громадянам.

У ході заходу усі присутні отримати вичерпні відповіді на актуальні запитання, отримали необхідні інформаційні матеріали.

5

Варто зазначити, що такі зустрічі, перш за все, дуже важливі з точки зору організації співпраці між партнерами, адже сприяють розробленню спільних заходів та рекомендацій для вирішення тих питань, які дійсно сьогодні хвилюють людей.