назад

Об’єднання зусиль системи БПД та адвокатури для захисту конституційних прав громадян

гол

Сьогодні, 9 лютого, у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області відбувся семінар зі стажерами адвокатів «Об’єднання зусиль системи БПД та адвокатури для захисту конституційних прав громадян».

Участь у заході взяли директор Регіонального центру Василь Овдіюк, його заступник Сергій Іллюк та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Світлана Бідюк.

1

У вступному слові Василь Овдіюк ознайомив стажерів адвокатів з діяльністю системи безоплатної правової допомоги Рівненщини, взаємодію БПД та адвокатів, які надання БВПД, а також порядок укладення контрактів. Окрім того, Василь Овдіюк наголосив на тому, що система БПД створена з метою забезпечення захисту прав соціально незахищених верств населення. Також директор Регіонального центру зазначив, що лише у 2018 році понад 50 чоловік долучилися до співпраці з системою безоплатної правової допомоги та висловив надію на подальшу взаємодію.

У свою чергу заступник директора Регіонального центру Сергій Іллюк роз’яснив присутнім стажерам адвокатів порядок залучення адвокатів для здійснення захисту та надання безоплатної вторинної правової допомоги.

3

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Світлана Бідюк роз’яснила про стандарти якості надання БВПД у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі, якими мають керуватися адвокати при наданні БВПД суб’єктам права на таку допомогу у цивільному та адміністративному процесах, а також представництві інтересів потерпілих і свідків, які мають право на БВПД, у кримінальному процесі.

2

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).