назад

Охтирка долучилася до обговорення тарифів на постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному сезоні 2019/2020

За ініціативи Охтирського місцевого центру з надання БВПД 12 липня в Охтирці відбулося засідання круглого столу, під час якого обговорено тарифи та реалізацію в районі Постанови Кабінету Міністрів України № 560.

Під головуванням міського голови м. Охтирки Ігоря Алєксєва обговорили, зокрема, питання реалізації Постанов КМУ від 26 червня 2019 року № 560 «Деякі питання захисту споживачів житлово-комунальних послуг».

Під час засідання наголошено, що урядове рішення прийнято з метою гарантування доступності послуг для населення з урахуванням витрат суб’єктів господарювання на їх виробництво, транспортування та постачання, а також забезпечення населення послугами з постачання теплової енергії і постачання гарячої води за доступними тарифами та отримання виконавцями повної оплати таких послуг.

Директор Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамара Козир наголосила на тому, що серед питань, з якими клієнти звертаються до центрів та бюро правової допомоги, є чимало тих, що стосуються захисту їхніх прав як споживачів.

Проте присутні залишилися суголосними з тим, що наразі необхідним є надання роз’яснень щодо практичного застосування вимог вищевказаної Постанови та вжиття заходів по приведенню тарифів на послуги з постачання теплової енергії у відповідність до вимог чинного законодавства на опалювальний період 2019-2020 років.

Міський голова доручив керівництву ТОВ «БРОКЕНЕРГІЇ» розробити заходи по приведенню тарифів у визначені Постановою показники.

Довідково: участь у засіданні круглого столу також взяли: заступник міського голови Сергій Мартим’янов, начальник Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Олександр Демиденко, фахівці управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради, начальник теплопостачальної організації Григорій Юрко.