назад

Перша річниця відкриття у всіх регіонах України місцевих центрів з надання БВПД!

ВместеСьогодні, 1-го липня – перша річниця відкриття у всіх регіонах України 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
За рік роботи до центрів звернулося понад 103 тисячі клієнтів, які отримали юридичні консультації щодо вирішення своїх складнощів у правовий спосіб. Понад 21 тис. із них для представництва інтересів у ‪‎суд‬’і призначено адвоката за рахунок держави.

Нагадаємо, право на безоплатну вторинну правову допомогу мають усі визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу» категорії осіб, серед яких, зокрема: малозабезпечені, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, ветерани війни (в тому числі учасники ‪#‎АТО‬), члени сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітовані особи та особи, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги в примусовому порядку та ін. «чутливі» категорії громадян відповідно до ст. 14 Закону. Організацію послуги забезпечують місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У кожному регіоні функціонують від 3 до 9 місцевих центрів.
Знайти адреси центрів можна у нас на сайті: http://www.legalaid.gov.ua/ua/local-centres
До ваших послуг – цілодобовий єдиний номер системи безоплатної правової допомоги в Україні: 0 800 213 103

ФОТОГАЛЕРЕЯ

{gallery}20160701-richnutzya-MTz{/gallery}