назад
06.08.15

Перший місяць роботи Голованівського МЦ

golЗа період з 01 по 31 липня 2015 року до Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулося 36 осіб, було зареєстровано 38 звернень. Двом особам  призначено адвокатів для представництва їх інтересів у судах за кошти держави, із них: одній – попередньо призначено адвоката для захисту її права у судах та одній особі – надано адвоката для складання документів процесуального характеру. Вісім осіб було спрямовано до установ та організацій для вирішення питання по суті, 24 – надано кваліфіковані роз’яснення працівниками центру.

За категоріями осіб, які зверталися: малозабезпечені особи, учасники бойових дій (ветерани війни та учасники АТО), інваліди, біженці. За віком: 18-35 років – 6 чол., 35-60 років – 21 чол., понад 60 років – 9 чол.

Проблемні питання, по яких зверталися клієнти: соціальне забезпечення -10 осіб, спадкове право – 5 осіб, сімейне – 5 осіб, трудове – 2 особи, адміністративне – 3 особи, земельне – 8 осіб, інші цивільні питання – 3 особи, виконання судових рішень – 2 особи.

В результаті перевірки належності особи до вразливої категорії за прийнятим зверненням, було прийнято рішення про відмову у наданні безоплатної вторинної правової допомоги одній особі.

Із 38 звернень, що надійшли до місцевого центру: 2 звернення надішли з Маловисківського району, 4 – з Новоархангельського району, 5 – з Ульяновського району, 4 – з Гайворонського району, 1 – з Бобринецького району, 1 – з Вільшанського району, 2 – з Новоукраїнського району, 2  – з Добровеличківського району та 17 з Голованівського району.