назад

Підбиваємо підсумки роботи: директор Регіонального центру взяв участь у передачі на обласному радіо

gol

Вчора, 27 грудня, директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Овдіюк у передачі «Актуальна тема» на хвилях «Радіо край» Рівненської обласної державної телерадіокомпанії розповів про здобутки системи безоплатної правової допомоги за рік.

Також на радіопередачу був запрошений юрист Рівненської обласної громадської організації «Комітет виборців України» Микола Глотов.

Василь Овдіюк розповів в ефірі радіопередачі про діяльність системи безоплатної правової допомоги, детально зупинившись на функціонуванні Регіональних центрів з надання БВПД, які надають допомогу у кримінальних провадженнях. Також він зазначив, що з 1 липня 2015 року розпочали свою роботу місцеві центри, які працюють у цивільних та адміністративних справах.

Оскільки значна кількість українців не знають своїх  прав, одним з пріоритетних напрямків діяльності є посилення правової спроможності громадян. Враховуючи також те, що до місцевих центрів значна кількість громадян звертаються саме за юридичними роз’ясненнями та консультаціями, то з 1 вересня 2016 року новим етапом забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги стало відкриття бюро правової допомоги. Основними їхньої діяльності є правопросвітництво, надання правової інформації та консультацій, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, а також забезпечення доступу до електронних сервісів Мін’юсту.

1

Також Василь Овдіюк зазначив, що основними показниками роботи центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги є кількість людей, які отримали кваліфіковану правову допомогу. Так, з початку 2016 року понад 11 тисяч людей звернулися до центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги. З них понад 4,5 тисячі отримали безоплатну вторинну правову допомогу у вигляді послуг адвоката за кошт держави для представництва інтересів в судах та інших державних органах, а також для складення документів процесуального характеру.

Окрім того, всього понад 20 тисяч мешканців Рівненської області отримали юридичні консультації під час виїзних прийомів громадян, роботи мобільних пунктів консультування, дистанційних пунктів консультування (через Skype) тощо.