назад

Підвищення правової обізнаності школярів проведено у м. Хмельницькому

20151207 141758     В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, 07 грудня 2015 року, спільно із адвокатами м. Хмельницького, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області організовано та проведено навчальний тренінг для учнів старших класів Хмельницької гімназії №1 на тему: «Правові можливості захисту та відстоювання своїх прав та інтересів неповнолітніми».

     Адвокатами Оксаною Кізаєвою, Вадимом Кулєбякіним, Вадимом Плавуцьким детально висвітлено питання щодо основних прав неповнолітньої особи в Україні, можливості правового захисту від злочинних посягань.

     Представник Регіонального центру Олена Варфоломєєва звернула увагу школярів на особливості отримання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі неповнолітніми особами, порядок призначення адвоката та види правових послуг гарантованих державою, зупинилася на роз’ясненні норм Закону України “Про безоплатну правову допомогу” та разом із присутніми адвокатами відповіла на запитання учнів.

     По завершенню заходу всім присутнім були роздані інформаційні брошури з інформацією про безоплатну вторинну правову допомогу та порядок її отримання.

     Діти потребують особливого правового захисту ще й тому, що вони є майбутнім української держави.

{gallery}img/novyny/2015/gruden/07_4{/gallery}