назад

Підвищуємо кваліфікацію через внутрішні навчання!

SuM 171127 0127 листопада для працівників Сумського місцевого центру з надання БВПД заступником начальника відділу представництва Юлією Іваненко проведено навчання на тему «Правові аспекти зняття з реєстрації та виселення».

Питання є актуальним та вимагає детального вивчення для надання кваліфікованої допомоги при зверненні громадян. Доволі високим є відсоток звернень громадян з питань поділу майна, зняття з реєстрації місця проживання, примусового виселення та врегулювання інших спірних  питань цивільно-правового та житлового права.

SuM 171127 02

«Реалізуючи право на житло, людина може користуватись тільки тим житлом, право користування яким у неї виникло з правочину або на підставі закону. Таке право виникає у власника житла, членів його сім’ї, орендаря (наймача) житла та членів його сім’ї. З практики бачимо, досить часто у осіб, які користуються житлом, виникають спори щодо права на таке користування і з огляду на те, що ніхто не хоче втрачати можливості користування житлом, в переважній більшості випадків такі спори потребують правового врегулювання» – зазначила тренер навчання.

SuM 171127 03

SuM 171127 04

 

Під час навчання були висвітлені найрозповсюдженіші випадки, з якими стикаються користувачі житла та які у подальшому вирішуються у судовому порядку.