назад

Потерпілі та свідки у кримінальному процесі мають право на адвоката за рахунок держави

IMG 7262     Про механізми співпраці місцевих центрів з надання БВПД і поліції говорили на робочій нараді зі слідчими та дільничними інспекторами Хмельницького відділу поліції ГУНП у Хмельницькій області, у якій сьогодні взяли участь директор Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Григорій Гоцький та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Людмила Адамчук.

     Григорій Гоцький розповів присутнім про завдання та основні напрямки роботи місцевого центру. А Людмила Адамчук зосередила увагу на категоріях осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, наголосивши при цьому, що потерпілі та свідки є клієнтами місцевого центру за умови, що вони належать до вразливих категорій населення. За словами начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами, із 97 виданих їхнім центром у цьому році доручень 10 (це майже 10 відсотків) були видані для представництва інтересів потерпілих.

     Керівник Хмельницького міського відділу поліції, полковник поліції Володимир Калашнік відзначив важливість залучення адвокатів для представництва інтересів потерпілих та свідків на стадії досудового розслідування і висловив намір подальшої співпраці.

{gallery}img/novyny/2016/04_Kviten/01_1{/gallery}